Кучета от приют сравнени с известни писатели

Charles Bukowski

Charles Bukowski

Проектът „Поетични кучета“ е направен от фотографът от Италия и голям кучелюбец Dan Bannino. Той казва за себе си, че обича да превръща идеите в образи, като създава истории и изразява възгледи.

Ето какво разказва за страхотния проект:

Преди почти година спасих кучето си Rothko от приют и живота ми се промени. Когато го приютих, установих колоко много кучета живеят из целия свят в подобни условия и как са приютите само едно може да промени живота им и да подобри ситуацията в приюта. Rothko е водил труден живот – той е намерен в цигански катун и е попаднал в приют близо до дома ми, където след някоко седмици имах късмета да го срещна.

Докато живеех с Rothko се научих да разбирам езика на тялото му и да чувам беззвучните му думи. Така осъзнах, че кучетата и писателите си приличат: говорят чрез израженията, звуците и движенията си, те ви казват всичко, без да казват нищо, точно както автор би направил това в добра поема. Моят нов най-добър приятел и любовта му ми послужиха за мотивация да започна серията снимки, която нарекох „Поетични кучета,“ в която кучета от приюта (от същия, от който е и Rothko) са съпоставени с любимите ми писатели. Започнах сериите през юни и ги завърших преди малко повече от месец.

Тъй като всички тези кучета не са обучени и доста се страхуват от хора, не използвах светкавица и трябваше да използвам много търпение (и лакомства), за да спечеля доверието и уважението им. Проведох фотосесии, които продължаваха по няколко часа, защото исках да съм сигурен, че си прекарват страхотно.

Вижте:

До скоро,

Мартин

Вижте още:

Запознайте се с Brumi, невероятно симпатичен четири годишен чау-чау

Страхотна фотография на кучета от Alicja Zmyslowka, която ще ви накара да се усмихнете

Страхотни снимки на кутрета, които се изтръскват от Carli Davidson

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: